Használat:

Fontos tudnivalók:


§ Felajzáskor az íj alsó vége nem érhet a földhöz, a felső végét pedig a húrbeakasztás alatt kell fogni, illetve nyomni. A markolat közepe a comb belső felének támaszkodik, az íj alsó része a húrbeakasztás fölött pedig a lábszár külső felén.

§ Nagyon C betűs íjakat guggolva, 2 térden megtámasztva  ajzzuk föl.

§ Használat előtt a húrfüleket be kell állítani középre. Ha felajzás közben at íjvégek elcsavarodnak, akkor az íjvégeket is középre (tengelybe) kell állítani ellenkező irányba való csavarással.

§ Használat során az íjnak az a fele van felül, ahol a Nomád felirat van.

§ Ha a nagyon c betűs íjat rosszul ajzzunk föl túlzottan asszimetrikus lesz, ezért ellenkező irányba vissza kell húzni, hogy az íjkarok  megfelelő mértékbe beálljanak.

§ Mielőtt az íjjal célba lövünk, győződjünk meg róla, hogy a lövés irányában legalább 300 méteren belül ne legyen senki és semmi, akiben, vagy amiben kárt tehetnénk.

§ Az íjjal soha ne lőjünk teljesen függőlegesen felfelé.

§ Az íjhúrt üresen, azaz vessző nélkül elengedni nem szabad.

§ A felajzott íjra soha ne támaszkodjunk rá.

§ Használat után mindig ajzzuk le az íjat.

§ Hosszabb használat után az íjhúr kiszálasodhat, ezért át kell viaszolni. A méhviaszt gyors mozdulatokkal húzogatjuk a húron.

§ Tűző napon soha ne hagyjuk kint felajzva. A napon felforrósodott autóban sem szabad felajzva hagyni az íjat.

§ Ha a leajzott íj nagyon fel van melegedve, (pl. nyáron autóban való szállításkor) felajzás előtt meg kell várni, amíg lehűl.

§ Az íjat soha ne húzzuk túl a megengedett húzáshossznál.

§ Az íjra a vásárlástól számitva 1 év garanciát vállalok.


Mindegyik húzóerő 28"-on van megadva.

GARANCIÁVAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

Nincs színárnyalat garancia sem az íjakra, sem a tartozékokra. Tehát, ha valaki a weboldalon meglát egy világosbarna íjat, akkor nem biztos, hogy az a valóságban is pont ugyanolyan színű lesz. Mivelhogy nincs két egyforma színárnyalatú természetes bőr.

A megrendelt és a legyártott íj között akár 3-5 font eltérés is lehet, főleg erős íjak esetében.

Csak az általunk készített húrral használt íjra vállalunk garanciát. Ha nem az általunk készített húrral használnak egy íjat, arra megszűnik a garancia.